26.3.07

campanades i visions

26.3.07
El cas és k em pregunto si algú, en realitat, té la capacitat per entendre els missatges múltiples k emeten les campanades dels respectius campanars dels nostrats poblets i viles.
Pq hi ha campanars k dónen més i d'altres de menys prolífics, però més k menys, la majoria dóna mostres d'una verborrea incompresa.
El campanar del meu poble toca els quarts (oju, dues campanades per quart, una de més aguda i sonora, seguida d'una més greu i lleu, fent un "ding-dong" particular), i també les hores (fent els quatre quarts corresponents [és a dir, 8 campanades], seguits del mateix número de campanades que l'hora en curs). I a part d'aquestes, la varietat és infinita. Sembla k toca els caps de setmana avisant a missa, i tb a quarts de 7h de la tarda, però no podria confirmar això els dies de diari. Sé que fa un escàndol tremendo i dura aprox uns 10 minuts, i que a mesura que s'acosta al final, el to i el ritme van disminuint, molt paulatinament.
Però a part, hi ha un altre món k no sé discernir. Hi ha múltiples combinacions (la setmana passada en vaig sentir moltes de noves; o hi havia un toca-campanes nou, o he estat més per casa del k és normal [o jo flip, clar]).
El fet és k hi ha un vental tan ampli de melodies campaneres, k estic gairebé segura que n'hi ha per a potser cada cosa, encara k no sigui d'aquesta era, vaja. Potser hi ha un ritme per avisar k s'ha acabat el vi de missa, i k en porti el del colmado quan vingui. O a l'estil alarma anti-bomberdeig aeri, k queda des de la guerra civil, i k espero k estigui en desús. O avisant vinguda del bisbe de noséon. Tinc moltes idees absurdes al cap, però segur segur k alguna és certa, a part del típic BBC&RIP.
l'intríngulis de tot això és, a part de conservar tan bast i interessant patrimoni cultural, queda algú capaç d'interpretar aquests sons??? einnnn???



-------------------------------------------------------------


De forma més o menys periòdica assisteixo a classes k, per primera vegada en la meva existència, aconsegueixen mantenir l'interès 2 hores seguides (i passat aquest interval,o abans, hi ha mitja part, pq és mentida k tot és interessant! què passa, ja no es porta analitzar la capacitat humana de centrar l'atenció?? en temes lectius, aquesta no acostuma a superar els 45 minuts... ei, cada qual k faci el k vulgui [alumnes, professors, organitzadors, estat i papes i mames del món, jo només estic per corroborar que més estona és un adormiment cerebral confirmat, a no ser k cada freak es centri en algun dels seus temes fetiche, algú triarà les mates, altres la filosofia, altres llegiràn Coelho, jo prefereixo en Chewbacca, carai, quin parèntesis més breu i entenedor, oi?).
El cert és k aquestes classes són un bonic postgrau de la UB (k nooooooooooo, k no m'ho trec de la màniga ni ho imparteix un loco!) sobre la hipnosi clínica, dirigit a parsonal sanitari, en el seu 100%, psicòlegs, com a tècnica per aplicar en teràpies pel bé de la humanitat (a 100€ la consulta, qui és el k tarda gaire a curar-se?).
El tema consisteix en la part teòrica que s'explica el tema i la pràctica, aplicada a nosaltres mateixos.
La hipnosi no és màgia, ningú fa res k no vulgui fer, ni hi ha cap risc a part de fer una migdiada mentre estàs perdent els 100€, ni tindràs un patatús ni el teu cervell quedarà perdut en l'infinit. És, simplement, un estat mental de focalització de l'atenció, i això et pot permetre relaxar-te profundament, o desconectar d'una part del teu cos (molt útil en dolor crònic), o donar-te tècniques per estudiar millor, o conèixer una part de tu que normalment no deixes sortir.
És sumament interessant.
Al llarg d'aquests dies, els estudiants ens hem convertit en un grup de psicòlegs altament suggestionables, pq veiem k és sa, que és interessant, k és agradable, i k, si apliques tècniques terapèutiques pel mig, pot ser molt útil.
I podem veure k, per més anys k tingui una persona, tots continuem sent uns freaks estranys, sorprenent-nos a nosaltres mateixos.
Dins l'estat hipnòtic, hi ha l'agnòstic que es troba amb una imatge de la verge (i surt corrents), hi ha qui per relaxar-se visualitza la Doris parlant en balleno (i això el relaxa), i entre altres sers curiosos, hi sóc jo convertida en una versió mística de Bruce Lee (l'aigua ho és tot).

Com deia la tinent Kusanagi, la red es basta e infinita.

Salut!!

[les fotos de la forma orgànica sabonosa estan al caure, avui he tingut un problema tècnic ]

3 comentaris:

Nuriaka ha dit...

hola

sil ha dit...

ajá... aquest és el teu gran missatge, la teva aportació a la humanitat? carai carai... curiós...

Nika ha dit...

m'ha encantat sobretot sobretot el teu parentesis breu i entenador!!!!

i que gran la Dori parlant Balleno! bona forma de relaxarse... :D