13.8.07

13.8.07
Avui toquen vascos.
Què tenen els vascos k no tinguem aquí?
Per començar bastanta pasta des de fa més temps (em refereixo al govern), molt probablement degut als personajes k fan saltar la gent enlaire, però pasta k és invertida en infraestructures i, carai, k maco k els hi queda allò.
Es veu k l'alcalde de Bilbao és un tio k no para d'invertir en la ciutat, k la renova, l'aixeca, la modernitza, allarga el metro per aquí i per allà i posa ascensors per arribar als barris k fan molta pujada (més i tot k Vallcarca, mira què et dic). Es veu k està molt bé.
Què més tenen els vascos.
Tenen una estranya tipografíca típica. Tu vas per la nostra terra i veus un bar de tapes basc i aquella tipografia així com cargolada i recta alhora, k sembla de dibuixos, i penses k ho fan pq si, o pq els bars són així, o ves a saber. Però allà des de les perruqeries, sabataries, carnisseries i fins i tot els bancs, tenen la tipografia de dibuixos. Curiós.
Tenen un museu k brilla al sol, remers estil Cambridge, i un enorme gos k a l'estiu és de colorins i k és molt maco.
I sobretot, tenen bars, molts bars.
Tu surts a sopar al vespre i et trobes tot de gent tirada pel terra, bebent i menjant a les voreres (diguem k passa pel casc antic, tampoc per tota la ciutat). No hi ha cadires enlloc, i la gent s'apreta als locals. I s'apreten a les portes dels locals per estarrufar-se al terra, al mig del carrer. I vinga beure. Tenen molt bon menjar, però beuen molt més k no mengen. Fan pinxos de coses molt bones, k a vegades no cal ni saber què és, però suposo k beuen tant pq no han descobert el pa amb tomàquet.
Mengen pa amb pernil i... maionesa.
Posen maionesa a tot arreu pq els pinxos no s'encallin al coll. Croquetes amb pa i maionesa, pollastre amb maionesa, maionesa amb truita, maionesa amb...
Suposo k beuen pq estan farts de maionesa i se'ls ha encallat el pinxo al coll.
L'únic k els falta als vascos és l'Astèrix i l'Obèlix, pq, des de la humil perspectiva de catalaneta, els vascos són com un reducte de (ejem, k no em linxi ningú) semi-vikingos amb una poció màgica, k es diu calimoxo.
(i ara, a córrer k no em pilli cap vasc/a)
salut i a menjar!!!

1 comentari:

Nuriaka ha dit...

a més a més tenen l'extranya afició d'aixecar pedres com l'obelix jeje